Eerste graad B-stroom: inspirerende figuren

In de eerste graad legt elk hoofdstuk de link tussen een inspirerende bijbelfiguur, hedendaagse sterke mannen en vrouwen en de leefwereld van uw leerlingen. Zo gaat het hoofdstuk 'Daniël' over vertrouwen, 'Esther' over identiteit en 'Abel' over jaloezie. Uw leerlingen worden op deze manier betrokken bij de verhalen en de kern wordt stap voor stap duidelijk.

Derwael Nadine, Viio Tongeren:

"De leerlingen kunnen op een creatieve, persoonlijke manier uitdrukking geven wat ze echt belangrijk vinden of meenemen, onthouden hebben van het thema."

Steyaert Mieke, COLV Ten Doorn:

"Dankzij Stapsteen kennen de leerlingen de Bijbelse figuren écht. Ze kunnen zich met hen identificeren, dit is bijzonder leuk."


Opbouw StapSteen 1 en 2
  1. Een hoofdstuk start met een filmfragment als instap om de leerlingen te prikkelen.
  2. In 4 korte lessen wordt de kern verder uitgediept via korte tekstfragmenten, veel beelden en gevarieerde opdrachten op maat van uw leerlingen.
  3. De lessen worden op een originele manier herhaald in het deel 'Houvast'.
  4. Tot slot krijgen de leerlingen op de laatste pagina, 'Mijn hoekje', de ruimte om zelf de leerstof te verwerken via een creatieve opdracht die de leraar kan kiezen uit een waaier van suggesties.
Stapsteen1-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
Stapsteen2-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je vertegenwoordiger staat klaar voor jou!

Contacteer je vertegenwoordiger

2Column_vertegenwoordigers_2