Agora

Agora is een methode filosofie, kunstbeschouwing en sociologie & psychologie voor de doorstroomfinaliteit.

  • Duidelijke structuur en overzicht van de te kennen leerinhouden
  • Actief en onderzoekend leren: activerende werkvormen leiden je leerlingen naar nieuwe inzichten
  • De didactiek wordt aangepast aan de specifieke leerdoelen van de aparte domeinen
  • We ondersteunen individueel leren, flexibele leeromstandigheden en differentiatie met ons actueel online aanbod via diddit

 

Agora_hybride_beeld

Agora, een antwoord op de vernieuwing

Door de onderwijshervoming worden de richtingen Humane wetenschappen (domeinoverschrijdend) en Maatschappij- en welzijnswetenschappen (domeingebonden) volledig vernieuwd. Met Agora bieden wij een volledig antwoord op deze vernieuwing. We bieden voor de 3 nieuwe vakken met volledig nieuwe inhouden telkens een apart leerwerkboek aan. Leerlingen worden betrokken bij het verwerven van de leerstof. Onderzoekend en actief leren staan centraal. De inhouden en opdrachten sluiten dicht aan bij de leefwereld van de jongeren en zorgen voor een sterke betrokkenheid. In het KathOndVla spreken we over sociologie & psychologie, in het GO! spreken we over gedrags- en sociale wetenschappen.


Bekijk de uitgebreide infosessie over graad 2


A-stroom B-stroom aso tso/kso bso
Doorstroomfinaliteit
(D)
Dubbele finaliteit
(D/A)
Arbeidsmarkt finaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)

 
Met Agora brengen we één overkoepelende methode voor de richtingen Humane Wetenschappen en Maatschappij- en Welzijnswetenschappen. Agora bouwt leerinhouden stapsgewijs op en legt de focus op kennis en inhouden.

Uitgever Agora, Uitgeverij VAN IN

Agora_diddit_beeld

Agora & diddit, het beste van twee werelden
Het online leerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens én na het lesgeven. Benieuwd hoe Agora werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur