Agora

Sociologie & psychologie/gedrags- en sociale wetenschappen, filosofie en kunstbeschouwing voor de doorstroomfinaliteit. 

Door de onderwijshervoming worden de richtingen Humane wetenschappen (domeinoverschrijdend) en Maatschappij- en welzijnswetenschappen (domeingebonden) volledig vernieuwd. Met Agora bieden wij een volledig antwoord op deze vernieuwing. We bieden voor de 3 nieuwe vakken met volledig nieuwe inhouden telkens een apart leerwerkboek aan. Leerlingen worden betrokken bij het verwerven van de leerstof. Onderzoekend en actief leren staan centraal. De inhouden en opdrachten sluiten dicht aan bij de leefwereld van de jongeren en zorgen voor een sterke betrokkenheid. In het KathOndVla spreken we over sociologie & psychologie, in het GO! spreken we over gedrags- en sociale wetenschappen.


Agora-socioenpsycho
Waarom aan de slag met Agora?
  • Duidelijke structuur en overzicht van de te kennen leerinhouden
  • Actief en onderzoekend leren: activerende werkvormen leiden je leerlingen naar nieuwe inzichten
  • De didactiek wordt aangepast aan de specifieke leerdoelen van de aparte domeinen
  • We ondersteunen individueel leren, flexibele leeromstandigheden en differentiatie met ons actueel online aanbod via diddit
Herbekijk onze verdiepingssessie


A-stroom B-stroom aso tso/kso bso
Doorstroomfinaliteit
(D)
Dubbele finaliteit
(D/A)
Arbeidsmarkt finaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)

Lees meer over Agora Filosofie
Hou me op de hoogte
 

 

diddit_logo_Q_tagline

Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur