Presentaties geschiedenis

Ontdek de presentatie van STORIAHD, Sapiens en Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis

Presentatie Sapiens

Hier vind je een uitgebreide presentatie over Sapiens in jaar 5, voor de doorstroom- en dubbele finaliteit.

 

Via de stapsgewijze opbouw van redeneervaardigheden, die in elk hoofdstuk wordt gevisualiseerd met een te volgen pad, en met behulp van een ruim en divers aanbod aan bronnenmateriaal leren je leerlingen uitdagende historische vragen te onderzoeken en kritisch te benaderen.

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over Sapiens

Presentatie STORIAHD

Hier vind je een uitgebreide presentatie over STORIAHD jaar 5, voor de doorstroom- en dubbele finaliteit.

 

Sinds de onderwijshervorming werd doorgevoerd, zetten we deze beproefde reeks verder, ditmaal onder de noemer STORIAHD, waarbij HD staat voor historisch denken. We behouden wat goed was – de solide structuur en heldere werkwijze – en brengen historisch denken nog meer naar de oppervlakte.

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over STORIA HD

Presentatie Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis

Hier vind je een uitgebreide presentatie over Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis.

 

Deze hedendaagse herwerking kijkt verder dan het typisch eurocentrische perspectief en belicht invalshoeken uit verschillende culturen en samenlevingen, verspreid over de hele wereld. Maar liefst 85% van de bestaande kaarten kreeg een grondige update. Daarnaast voegen we ook 17 volledig nieuwe kaarten toe.

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over deze atlas

iDiddit, het vernieuwde onlineleerplatform bij de atlas en jaar 5 van Sapiens & STORIAHD

Met iDiddit heb je de ideale tool in handen om het ‘hybride lesgeven’ op jouw manier in te vullen. Van voorbereidingen en lesgeven tot evalueren en coachen, jij bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak  je leerlingen in iDiddit werken. Je kunt onze methodes volledig naar je hand zetten: verschuif hoofdstukken in functie van je agenda en jaarplan, voeg eigen leerinhouden toe en pas aan wat jij nodig acht.

 

Dankzij de vele oefeningen, opdrachten en toetsen met automatische verbetering ontdek je in een handig overzicht wie waar en wanneer bijsturing nodig heeft.

Lees meer over iDiddit

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!