Presentaties (natuur)wetenschappen

Ontdek de presentaties van jaar 5 van de GENIE-reeks en MacroScoop

Presentatie GENIE Biologie

Hier vind je een uitgebreide presentatie over het leerboek van GENIE Biologie jaar 5, voor de doorstroomfinaliteit.

 

GENIE Biologie geeft je de autonomie om het vak biologie volledig naar je eigen hand te zetten, met oog voor wetenschappelijke volledigheid en de visuele accenten.

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over GENIE Biologie

Presentatie GENIE Chemie

Hier vind je een uitgebreide presentatie over het leerboek van GENIE Chemie jaar 5, voor de doorstroomfinaliteit.

 

GENIE Chemie geeft jou de nodige handvaten om je leerlingen actief en zelfstandig aan de slag te laten gaan met chemische kennis en onderzoeken.

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over GENIE Chemie

Presentatie GENIE Fysica

Hier vind je een uitgebreide presentatie over het leerboek van GENIE Fysica jaar 5, voor de doorstroomfinaliteit.

 

GENIE Fysica laat je ook toe om zelf initiatief te nemen en het vak fysica naar je eigen hand te zetten met o.a. actieve onderzoeken, sterke basis kennis en een geïntegreerde STEM-didactiek.

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over GENIE Fysica

Presentatie GENIE Natuurwetenschappen

Hier vind je een uitgebreide presentatie over het leerboek en leerschrift van GENIE Natuurwetenschappen jaar 5, voor de doorstroomfinaliteit.

NIEUW! Doordat het vak natuurwetenschappen voor de 3e graad doorstroomfinaliteit is ingedeeld naar 3 graadsuren (KathOndVla) of 2,5 graadsuren (GO!), passen we op maat van je noden ons aanbod aan naar 3 leerpakketten, elk goed voor 1 uur. Zo heb je de vrijheid om zelf te bepalen welk pakket je in welk jaar zal geven en hoe je de uren over de graad verdeelt. Elk pakket bieden we bovendien aan als leerschrift en als leerboek.

GENIE Natuurwetenschappen biedt een brede basis aan wetenschappelijke kennis door linken te leggen tussen de verschillende deelwetenschappen en wakkert de wetenschappelijke interesse bij leerlingen aan met herkenbare contexten en probleemstellingen.

  • Pakket 1 – September 2023
  • Pakket 2 – December 2023
  • Pakket 3 – September 2024
Bekijk de leerpakketten Bekijk de inhoudsopgave voor welzijnswetenschappen Lees meer over GENIE Natuurwetenschappen

Presentatie MacroScoop

Hier vind je een uitgebreide presentatie over het leerschrift van MacroScoop jaar 5, voor de dubbele finaliteit.

 

Macroscoop bouwt zorgvuldig een gestructureerde leerlijn uit waar we dicht bij de leefwereld van de leerlingen blijven en steeds kiezen voor een herkenbare insteek. MacroScoop is een actieve en onderzoekende methode, maar ondersteunen we de leerlingen met de nodige theorie om een brede basis wetenschappelijke kennis en inzichten te verwerven

Bekijk het proefmateriaal Lees meer over MacroScoop

iDiddit, het vernieuwde onlineleerplatform bij jaar 5 van GENIE en MacroScoop

Met iDiddit heb je de ideale tool in handen om het ‘hybride lesgeven’ op jouw manier in te vullen. Van voorbereidingen en lesgeven tot evalueren en coachen, jij bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak  je leerlingen in iDiddit werken. Je kunt onze methodes volledig naar je hand zetten: verschuif hoofdstukken in functie van je agenda en jaarplan, voeg eigen leerinhouden toe en pas aan wat jij nodig acht.

 

Dankzij de vele oefeningen, opdrachten en toetsen met automatische verbetering ontdek je in een handig overzicht wie waar en wanneer bijsturing nodig heeft.

Lees meer over iDiddit

Neem contact op met jouw educatief adviseur

Onze educatief adviseurs bezorgen je graag meer informatie over deze reeksen!