Uitgebreide ondersteuning voor de leerkracht

 

De uitgebreide en overzichtelijke handleiding bij MacroScoop legt duidelijk uit hoe je met de methode aan de slag kunt en hoe je elk thema kunt voorbereiden. Zo geef je natuurwetenschappen zonder zorgen.

 

Ingevulde thema’s, didactische tips

Uiteraard zorgen we voor ingevulde antwoorden bij alle projecten. Die krijg je in een verkleinde weergave van de uitgave, met daarrond allerlei didactische tips voor het verwerken van de opdrachten.

 

Concentrisch leren

We verhogen het leerrendement in MacroScoop door concentrisch leren toe te passen. Bepaalde leerstof komt meermaals aan de orde en wordt telkens wat meer verdiept. In de handleiding lichten we toe hoe je met die spiraalaanpak aan de slag kunt gaan in je lessen.

 

Een helder overzicht van de eindtermen en het niveau van Bloom

Je krijgt een overzicht waarin duidelijk staat aangegeven welke eindtermen (en leerplandoelen) in welk thema zijn opgenomen, en in welke opdrachten binnen die thema’s je ze realiseert. Daarnaast geven we ook aan welke leerplandoelen uit het Funderend leerplan en het ICT-leerplan je behaalt met de uitgave (voor het Katholiek onderwijs).

 

De juiste tools om te evalueren

Kennis en vaardigheden maken allebei deel uit van de nieuwe eindtermen, maar vragen een andere aanpak om te evalueren. Hoe biedt MacroScoop daar een antwoord op?

  • In de uitgave: via zelfevaluatie (sociale vaardigheden en vakattitudes) kunnen leerlingen het eigen leerproces voortdurend bijsturen.
  • Op diddit:
    • Bewerkbare rubrics om sneller te evalueren.
    • Toetsen en taken, reeds voorbereid of zelf samen te stellen, online te maken of printbaar.


Multidisciplinair werken met Scoop


diddit_logo_Q_tagline
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur

Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je educatief adviseur staat klaar voor jou!

Contacteer je educatief adviseur